رئیس هیئت مدیره انجمن کودهای کشاورزی گفت: دلیل بیش از هشتاد تا نود درصد از باقیمانده بیشتر از حد مجاز محصولات کشاورزی تولیدی در کشورمان مربوط به نیترات است که ناشی از مصرف بالای کودهای یارانهای به ویژه اوره است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، صیاد فرهادی رئیس هیئت مدیره انجمن کودهای کشاورزی امروز در نشست خبری در ارتباط با برگشت خوردن محصولات کشاورزی ایران از سایر کشورها به دلیل باقیمانده اظهار کرد: قیمت انواع کود در دو سال گذشته حدود 5 برابر افزایش یافته که این امر مصارف کشاورزان را به شدت کاهش داده است و در مجموع میتوان گفت که کود و سم زیادی در کشور مصرف نمیشود که بخواهد باقیمانده زیادی بر جای بگذارد.
وی افزود: تولیدکنندگان زیرپلهای و غیراستانداردی در کشور وجود دارد که کودهایی را با بستهبندی شرکتهای معروف اروپایی و آمریکایی در بازار به فروش میرسانند.
رئیس هیئت مدیره انجمن کودهای کشاورزی ادامه داد: این افراد ممکن است یک محموله کود کشاورزی را به صورت قانونی نیز به کشور وارد کنند و بر اساس مستندات آن حجم زیادی را در بازار عرضه می کندد.
فرهادی گفت: دلیل بیش از هشتاد تا نود درصد از باقیمانده بیشتر از حد مجاز محصولات کشاورزی تولیدی در کشورمان مربوط به نیترات است که ناشی از مصرف بالای کودهای یارانهای به ویژه اوره است.
وی افزود: کشاورز با توجه به اینکه کودهای یارانهای ارزان هستند مصرف آنها را افزایش میدهند که این امر منجر به باقیمانده بیشتر نیترات میشود.